Lite ord

Lite ord

Cykelhaveri

AllmäntPosted by Kajon Thursday, July 10 2008 09:05:02
Jag förstår varför inte cyklar är det perfekta färdmedlet när jag upptäckte att även nya cyklar under helt normala förhållanden kan få punkteringar. Min cykel är ca två veckor gammal och har nog inte gått mycket längre än 20 mil. Trotts detta så pyste framdäcket ihop någonstans vid Solberga under färden till jobbet i morse.
Cykeln har dessutom en sorts supertunna racerventiler vilka är oandvändbara i vanliga pumpar, så att laga något själv blir svårt...jag känner ioförsig en enorm lättnad att bakhjulet klarade sig. Den där härvan av kedjor och växlar vill jag inte röra.

Punkeringen har nog skakat mig mer än cykeln...rubbat min tro på teknikens framsteg och den tillit jag satte till cykeln bara för att jag betalade dyra pengar.

Är verkligen cyklar så känsliga som jag trott? Det var inte bara min föredetta begagnade cykel vars däck knappt syntes på grund av alla gummilappar...tydligen så haverar även nya cyklar inför minsta lilla hinder. Nej... cyklar är inte att lita på. Världen är hårdare än gummislangar.

Ioförsig gillar jag att hoppa upp och ner från trottoarkanter, köra snabbt på stigar och annat som min hybridracer egentligen inte är byggd för. Jag är nog kort och gott lite för nervös och barnslig för att ha en sån här cykel.

Suck... det blir väl SL nu då...man kommer aldrig undan.
Blog Image
Denna bild kanske inte är en exakt representation av min cykels punktering. Men den är ett bra mått på min irritation.

  • Comments(0)//blog.kajon.se/#post7