Lite ord

Lite ord

Nu: Aspudden

AllmäntPosted by Kajon Tuesday, July 08 2008 10:34:07
Det borde vara riktigt bra.

Ett relativt stabilt och stort ettårs andrahandsboende i en, har jag hört, het närförort där jag är nära jobbet, tunnelbanan, staden och vattnet. Än så länge är de 40 kvadratmetrarna ett kaos av lådor med till stor del okänt innehåll. Det mest vitala som dator och tv är ioförsig uppackat och inkopplat och den optimala medielösningen (där dator, tv och gärna projektor skall kunna ses från alla sittplatser) för rummet är färdig. Resten bör nog kunna ligga kvar i lådorna till jag verkligen behöver något. Det sköna av att bo ensam är att ingen förutom jag själv lider av att det är stökigt, lagas konstig mat och ett torn med flyttlådor blockerar hallen.

Staden känns, ioförsig kanske på grund av den gråa molnmassan, lite jobbig just nu. Det är lite för lite sömn... lite för mycket stress. Det blir så när jag är en person som kör vilse mellan Aspudden och IKEA, har konstant klädbrist på grund av brist på tvätttid, begränsad garderob och en allvarlig kunskapslucka i klädshopping och oroar mig för att Stockholmshem egentligen inte alls vill att jag bor i den där lägenheten.

Sen har jobbet ingenting att göra med min utbildning, inte minsta lilla pixeln ska visas och inte en enda vertex ska projiceras. Visst finns det en viss chans att lära sig riktig lågnivå c-kodning...men inom just detta system. Jag har ju en tendens att göra konstiga val, så att jag väljer ett jobb som inte helt passar är såklart ingen överaskning.

Till exempel så valde man fel madrass på IKEA, nån sorts stenhård Flinstonesbädd blev det för att kompensera mitt förra köp av en mjuk madrass som knäckte min rygg. IKEA är ju lite omständigt att besöka för ett byte. Jag vet inte om man som ensam kille ens får tillträde dit. Någon vakt kanske stoppar en i dörren för att man inte ska förstöra den lyckliga tvåsamheten som propageras där inne.

Ah, bitterheten.
Men... den är nog lite mindre än tidigare. Även fast Stockholm känns för het och kaxig för mig som mest är trött, lite tråkig och inte särskillt karriärsinriktad så gör känslan av en riktig stad och en riktig inkomst att livet blir lite mer hoppfullt och spännande.

Och indiern i mitt kontorsbås ville ha min hemmasnickrade SonyEricsson MusicDJ telefonsignal... men jag förstår honom. Det är en bra signal. Något av det bästa jag gjort på jobbet hitills.

  • Comments(0)//blog.kajon.se/#post6