Lite ord

Lite ord

Måndag och Sporefunderingar

AllmäntPosted by Kajon Monday, July 14 2008 12:08:33
Så.. måndag igen... och i brisst på annat kan lite spelsvammel vara rätt.

Då har jag tillsist testat Spore Creature Creator (en sorts förhandstitt på Spore) där man kan konstruera egna varelser. "Spelet" är skrämmande imponerande.
Varelsen förstår alltid hur den ska balansera och röra sig, ovsett hur många ben eller armar den får. Hela programmet är enkelt, lättanvänt, snyggt och snabbt. Då hela spelet ska låta alla varelser interagera, utveckla civilisationer och utforska andra planeter ser jag nog fram emot det. Det kan ioförsig bli ett ändlöst tidsbortkastande utan utmaning, men jag har mycket större förhoppningar nu än tidigare.

Jag rekommenderar alla att göra lite Spore Creature sökningar på youtube. Självklart har programmet lett till diverse djur formade som vissa ord eller organ. Problemet när något är för lättanvänt.

Vad jag därför framförallt skulle vilja ha av Maxis är ett nytt SimCity.... SimCity 4 är något av en topp i stadsplaneringssimulatorerna. Den dag jag insåg att man kunde följa varje enskild invånares pendlingsväg till jobbet förstod jag att detta spel var något speciellt. En uppföljare genomförd på rätt vis (nu räknas inte barnspelet SimCity Societies) kunde vara precis vad jag behöver (ok... inte precis men det skulle vara en bra distraktion). Tur nog är SimCity 4 ett komplicerat nördspel där nya mods utvecklar spelet i rätt riktning utan Maxis inflytande.

Nya spel får mig alltid att inse hur snabbt världen går....och hur långsam jag är.
Det är nog försent att bli en het spelprogrammerare i min ålder trotts allt. Men det skulle vara otroligt skönt att jobba med något som går att förklara och som kanske ses lite intressant. I brisst på personlighet kan man alltid väga upp med ett intressant yrke. Och exekvering av testscript är inget någon känner ett intresse av.

Men Ericsson sammankopplar ju världen och framtiden. Jag är en liten liten liten liten del av det iallfall.
Spel är inte mer än underhållning, men det är ju roligt.

  • Comments(1)//blog.kajon.se/#post10